Sequoia 15
The engineers' choice!

Verbetert de geluidskwaliteit.
En de tevredenheid van uw klanten.

Soms is niet beslissend wat u hoort. Maar wat u niet meer hoort. Restaureer uw geluidsopnamen met de geïntegreerde Spectral Cleaning in Sequoia, de nieuwe SpectraLayers Pro 5 en diverse high-endplug-ins voor de geluidsbewerking.

Spectral Cleaning in Sequoia

Spectral Cleaning in Sequoia

Spectral Cleaning is bijzonder geschikt voor het nabewerken van live-opnamen of interviews waarin krakende stoelen, mobiele telefoons of hoestende mensen in het materiaal te horen zijn. Het gebruik van conventionele filters of editen met gecompliceerde crossfades is in dit geval zeer tijdrovend en zorgt niet zelden voor hoorbare veranderingen in het originele geluid. Met Spectral Cleaning kunt u daarentegen op effectieve en tijdsbesparende manier ideale resultaten boeken bij het verwijderen van stoorgeluiden in het frequentiespectrum.

De weergave van het spectrogram (tijd op de horizontale as, frequentie op de verticale as en de amplitude gecodeerd als kleur) en A-/B-vergelijking maken het mogelijk het gewenste signaal nauwkeurig te herstellen. Stoorgeluiden kunnen gewoon met de muis geselecteerd en verwijderd worden. Verloren bestanddelen van het originele frequentiespectrum worden via interpolatie of vermenging uit de directe omgeving ervan teruggerekend.

Bewerking van het drempelwaardegebied

Met deze instelling kunt u de interpolatie beperken tot een bepaalde amplitude van een signaal in het spectrum. Daarmee kunnen losse noten uit het spectrum worden gerekend zonder dat daarbij de achtergrondsignalen worden beïnvloed.

Het gedeelte legt daarbij het volumevenster vast, waarin de interpolatie rond de ingestelde "drempelwaarde" wordt uitgevoerd. Zachtere of hardere delen van het signaal buiten het gedeelte worden daardoor niet beïnvloed.

Logaritmische weergave

Met deze instelling kan de weergave van het spectrum van lineair naar logaritmisch worden omgezet. Dit is vooral handig wanneer in lage frequentiegebieden gewerkt wordt. Deze worden in de logaritmische weergave beter getoond en daardoor kunt u preciezer in het materiaal werken.

Voor uniek sounddesign:
Volledige versie van SpectraLayers Pro 5

Voor uniek sounddesign: volledige versie Spectralayers Pro 5

De externe audio-editor visualiseert het frequentiespectrum aan de hand van lagen en maakt compleet nieuwe workflows mogelijk voor restauratie, sounddesign en voor de mix. Het uitzonderlijke bedienconcept, de krachtige audio-engine en geluidsbewerking in 3D maken SpectraLayers Pro een van 's werelds meest revolutionaire spectrale bewerkingsplatforms.

Geluidsbewerking
in Sequoia

DeHisser

DeHisser

De DeHisser vult het verwijderen van stoorgeluiden nog verder aan met de verwijdering van gelijkmatige, zachte witte ruis, zoals dat vaak wordt veroorzaakt door een microfoonvoorversterker of een A/D-convertor.

In tegenstelling tot de DeNoiser is er geen sample van het stoorgeluid nodig.

DeClipper

DeClipper

De DeClipper zorgt voor het verwijderen van storende oversturingen en vervormingen Overstuurde passages worden daarbij op basis van het er direct omheen liggende audiomateriaal als gemiddelde waarde opnieuw berekend, d.w.z. geïnterpoleerd.

Het DeClipper-algoritme is met name geschikt voor stukken waarin het overstuur ook goed hoorbaar is, bijv. vervormde pianoklanken of zang.

DeNoiser

DeNoiser

Door het gebruik van zogeheten "Noise Prints" kan de DeNoiser in Sequoia storende elementen verwijderen met een minimale invloed op het originele audiosignaal.

Kies bijvoorbeeld de noise print van een airconditioning en bereken het stoorsignaal in uw materiaal in realtime – zo kunt u in minder dan geen tijd unieke opnamen redden.

DeClicker/DeCrackler

DeClicker/DeCrackler

De DeClicker verwijdert het gekraak en losse tikgeluiden die vaak voorkomen op lp's met krassen. De DeCrackler is speciaal ontwikkeld voor het gelijkmatig verwijderen van "kraaktapijten" van oude lp's.

Met de weergave-opties kunt u het bewerkte audiomateriaal steeds als golfvorm en als spectrogram laten weergeven. In het display ziet u op welke posities de DeClicker en de DeCrackler ingegrepen hebben.

Brilliance Enhancer

Brilliance Enhancer

Met de Brilliance-enhancer kunnen klankverliezen in de hoge frequenties worden gecompenseerd wat het audiomateriaal weer zijn oude glans teruggeeft. In tegenstelling tot een equalizer, die alleen met de aanwezige frequenties kan werken, berekent de Brilliance-enhancer uit het aanwezige restsignaal nieuwe boventonen, wat het geluid hoorbaar opfrist.

De Brilliance-enhancer kan ook goed bij pop of rock als master-effect worden gebruikt om de transparantie en helderheid van de sound te vergroten.

Sequoia 15
Sequoia 15 The engineers' choice!
2.975,00
Prijzen incl. BTW.,  Geen verzendkosten

Engelstalige programmaversie

Sequoia behoort al decennia lang tot de toonaangevende software-oplossingen voor professionele audioproducties. Speciaal aangepast aan de behoeften van professionele gebruikers definieert Sequoia 15 een nieuwe mijlpaal op het gebied van audioproductie, broadcasting en masteren.