SOUND FORGE Audio Studio 17:
De technische gegevens in één oogopslag

 

 

SOUND FORGE Audio Studio 17
Opnemen, bewerken, restauratie en masteren

SOUND FORGE Audio Studio 17 overtuigt met zijn vele mogelijkheden: neem in hoge kwaliteit podcasts op, trim je audiomateriaal en bewerk het met professionele effecten. Digitaliseer oude opnames en bewerk audiobestanden met restauratie- en masteringtools voor een helder geluid.

Recording
Klaar voor elke opname

Zang, instrumenten of podcasts opnemen in hoge kwaliteit - met SOUND FORGE Audio Studio 17 bereik je in een handomdraai professionele resultaten.

Opnames in hoge resolutie

Opnames in hoge resolutie

Maak kristalheldere opnames tot 384 kHz. Ervaar de hoogste stabiliteit en de laagste latentie met een uitstekende geluidskwaliteit en produceer audio volgens de hoogste kwaliteitsnormen.

Podcasts en audioboeken opnemen

Podcasts en audioboeken opnemen

Neem uw podcasts op en produceer ze in uitstekende geluidskwaliteit dankzij de geïntegreerde mix- en bewerkingstools. Audioboeken worden voorbereid met de ACX Export Wizard die compatibel is met Audible, iTunes en vele andere.

Live-golfvormweergave & Real Time Monitoring

Zelfs tijdens de opname wordt de opgenomen golfvorm direct in het programmavenster weergegeven. Als u uw opnamen beluistert met een apparaat met een bijna-nul latentie, zorgt Real Time Monitoring voor de laagst mogelijke latentie.

Opnemen op afstand

Het slanke, ontkoppelde venster biedt u maximaal gebruiksgemak bij het regelen van de opname - plaats het overal in elke lopende toepassing om alle belangrijke opname-opties in beeld te houden. Zo hebt u de teksten van uw audioboek of uw podcast op de juiste plaats en kunt u direct beginnen met opnemen.

Geluidsbewerking
Flexibel, dynamisch en krachtig

Knippen, verplaatsen en bewerken van audiobestanden met professionele effecten - power op maximaal 6 kanalen.

Truncate Silence en
ACX Export Wizard

Ideaal voor podcast- en audioboekopnames: Detecteer en verwijder stille passages automatisch. Met Truncate Silence kunt u automatisch het ruisniveau van uw opname meten en in enkele seconden grote pauzes van sprekers verwijderen. Exporteer audiobestanden voor streamingdiensten zoals Audible of iTunes. De ACX Check helpt je om de bestanden optimaal voor te bereiden op de export.

Audio-events aanpassen
met de Event Tool

Utilizzate lo strumento Evento per modificare eventi audio come i tagli e le dissolvenze incrociate per rimuovere pop, clic e altri rumori.

Tutte le modifiche vengono eseguite dinamicamente sul livello virtuale. Regolate i tagli nello Strumento eventi, anche dopo che sono stati impostati.

Direct bewerken in het
contextmenu van Windows

Activeer een groot aantal acties via het contextmenu van Windows met slechts een rechtermuisklik op een bestand of map - zonder het programma te hoeven openen. Dankzij de onmiddellijke uitvoering van taken vanuit het systeem kunt u uw werkproces aanzienlijk versnellen en nog sneller het gewenste resultaat bereiken.

Instant Action

Met Instant Action kunt u veelgebruikte functies met één klik oproepen - bovendien is het mogelijk uw eigen acties te definiëren. Alle belangrijke gereedschappen en functies worden duidelijk weergegeven als gemakkelijk herkenbare pictogrammen in een venster. Verdeeld in duidelijke categorieën zoals effecten, mastering, import en export helpt Instant Action u kostbare tijd te besparen.

Surround 5.1 editing

Surround 5.1 editing

SOUND FORGE Audio Studio biedt u uitgebreide mogelijkheden voor het bewerken van surround sound in 5.1 formaat - al tientallen jaren een klassieke en terechte standaard. Bereid uw audiomix voor op een opstelling met midden-, voor- en achterluidsprekers en een subwoofer en laat het geluid u volledig omhullen.

Optimaal gebruik van uw rekenkracht

Optimaal gebruik van uw rekenkracht

SOUND FORGE Audio Studio maakt optimaal gebruik van de kracht van uw processor. Meer verwerkingskracht - voor grote projecten met talrijke effecten. Behoud de compatibiliteit met oudere projecten en integreer ze naadloos in uw nieuwe.

wizardFX Suite
Professionele effectplug-ins

De passende effecten voor snelle mixen en elke klank: de wizardFX Suite biedt veelzijdige dynamische, kleur- en modulatie-effecten met een uniek bedieningsconcept. Selecteer direct de juiste preset en regel de kracht van het effect met slechts één regelaar.

Eenvoudige bediening, indrukwekkend geluid - de mix-turbo voor meer creativiteit!

Dynamics

Terwijl aan de ene kant wilde ups en downs van dansbare klanken te horen zijn, maakt de andere kant een einde aan springende niveaus en strijkt met vaste hand dynamische golven glad.

wizardFX Dynamics zijn yin en yang, werken met natuurlijk impulsieve pieken en als equalizers van verschillende volumes, afhankelijk van het gewenste geluid.

wizardFX VolumeFormer

wizardFX VolumeFormer

Wanneer vlakken ritmisch omhoog en omlaag gaan, wanneer de bassen in de maat van de kickdrum worden gepulseerd - dan is de wizardFX VolumeFormer aan het werk, waardoor gating en sidechaining zonder gecompliceerde routing mogelijk is.

wizardFX Compressor

wizardFX Compressor

De dynamiek onder controle houden zonder de controle te verliezen is waar de wizardFX Compressor voor dient. Het past luide en rustige passages aan en zorgt voor meer punch voor ritme-instrumenten.

wizardFX Limiter

wizardFX Limiter

Om excessieve niveaufluctuaties te beperken, snijdt de wizardFX Limiter de pieken van een audiosignaal bijna onhoorbaar en verliesvrij af en helpt zo meer geluidssterkte te bereiken. Dit maakt het ideaal voor mastering-toepassingen op het laatst.

wizardFX Gate

wizardFX Gate

Tegen ruis en voor duidelijke signalen: de wizardFX Gate wordt gebruikt om ruis in bedwang te houden tijdens vocale opnames en om cross-talk te verminderen bij opnames met meerdere microfoons. Ook voor creatieve stotter-effecten!

Coloration

Meer karakter, meer kleur, meer druk - wizardFX heeft het allemaal. De Tape Machine voor analoge warmte of vette overdrive. De Bitcrusher voor authentieke lo-fi geluiden en de Tube Distortion voor lichte verzadiging of assertieve vervorming.

Tape Machine, Tube Distortion en de Compressor en Gate functie Auto Input Gain: hij waarschuwt wanneer de ingang te zwak of te sterk is en kan het niveau met één klik naar een optimaal niveau brengen.

wizardFX Tape Machine

wizardFX Tape Machine

Subtiele fluctuaties in de toonhoogte geven bandopnames hun nostalgische charme. Bovendien geeft de verzadiging van de tape meer boventonen en geeft ze dus de nodige drive.

wizardFX Bitcrusher

wizardFX Bitcrusher

Op zoek naar authentiek lo-fi geluid? Door de bandbreedte van het audiomateriaal te reduceren via lagere sample- en bitsnelheden (bv. 22 kHz en 8 bit) creëert de wizardFX Bitcrusher vervormingen van levendig tot agressief.

wizardFX Tube Distortion

wizardFX Tube Distortion

Het geluid van analoge buizenversterkers in de digitale wereld: buizen warmen niet alleen op, ze klinken ook zo. Dit wordt gewaarborgd door een harmonieus knippen. Zeer geschikt voor het verrijken van diverse instrumenten en zang.

Modulatie

De moed om te bewegen wordt beloond - gemoduleerde geluiden maken indruk en trekken de aandacht. Met vertraging, zelfvoldaan met koor en beknopt met fladderende effecten. Maar alles ingebed in ruimte en galm, afgerond voor de perfecte mix.

Sneller dan je denkt, maar nog steeds mooier dan je had gehoopt: De wizardFX modulatie-effecten.

wizardFX Modern Reverb

wizardFX Modern Reverb

Altijd in flow blijven en de belangrijkste Reverb-applicaties direct kunnen oproepen - dat kan met de wizardFX Modern Reverb, die elk geluid een levendige ruimte en sfeer geeft.

wizardFX Delay

wizardFX Delay

De meest ongecompliceerde Delay ter wereld heeft ruimte-tijd snufjes voor elke track. Dankzij de praktische presets staan er klassieke en creatieve echo's klaar als het tijd is om je mix weer te versnellen.

wizardFX Chorus

wizardFX Chorus

Voor meer diepte in het geluid zorgt de wizardFX Chorus - zonder presets. De geleverde texturen bieden breedte, breedte en inspiratie voor elk track.

wizardFX Flanger

wizardFX Flanger

Als het gemoduleerde vertraagde signaal aan de ingang wordt toegevoegd aan het origineel, ontstaan meanderende oscillaties. Geraffineerde melodieën tot spookachtige solo's en droge harmonie tot bewegende doeken.

Restauratie en mastering
Voor het zuivere professionele geluid

Met hoogwaardige restauratietools optimaliseer je het geluid van oude lp's. Creëer fraaie video-soundtracks en bereid optimale cd-masters voor, evenals mixes voor radio en streaming.

NIEUW! iZotope Ozone 11 Elements

Met iZotope Ozone 11 Elements bereid je je mixes voor op radio en streaming. Professioneel ontwikkelde presets voor verschillende genres bieden een kristalhelder, krachtig geluid. De Mastering-assistent stelt het optimale startpunt voor de signaalketen of processorinstellingen voor - voor de finishing touch zorg je dan zelf.

Geluidsrestauratie

Geluidsrestauratie

Reinig je audiobestanden met het audiorestauratie-tool. Het herkent en verwijdert automatisch klikken en statische ruis van airconditioners, elektrische apparaten of versterkers.

Opname en restauratie van lp's

Opname en restauratie van lp's

Digitaliseer en optimaliseer je favoriete lp's of cassettes met de tool voor het opnemen en herstellen van lp's. Verwijder ruis en verhoog het volume van de opnamen. Brand dan een cd of converteer de opnames naar populaire formaten zoals mp3, FLAC en Ogg Vorbis.

Perfect geluid voor video's

Perfect geluid voor video's

Voor hoge kwaliteit in beeld en geluid! Bewerk de meest populaire videoformaten met meer dan 20 geluidseffecten om je opnamen te herstellen en te bewerken.

De snelle weg naar een cd-master

De snelle weg naar een cd-master

Het commando "openen en toevoegen" maakt het makkelijker dan ooit nummers voor een cd-master bijeen te brengen. Kies een of meerdere bestanden uit en voeg deze - inclusief trackmarker - automatisch aan je cd toe.

Import-/exportformaten

Import-/exportformaten

In SOUND FORGE Audio Studio 17 importeert en exporteer je audiobestanden in alle populaire formaten (WAV, AIFF, MP3, MUS, AAC, FLAC, OGG, WMA, ASF, W64, CDA, RAW en VOX).

Visualisatie
Klankanalyse in SOUND FORGE Audio Studio

Analyseer je klanken met hoogwaardig gereedschap voor het visualiseren van geluid. Op basis van audiogegevens wordt muziek, gesproken woord of ander geluid grafisch en dynamisch weergegeven.

Opnieuw ontworpen visualisatiemeter

Loudness Meter

De Loudness Meter toont u de luidheid van uw bestanden in een continue grafiek in relatie tot de tijdas en als numerieke waarden. De true-peak analyse, die via eenvoudige presets kan worden geconfigureerd, ondersteunt een groot aantal formaten - de eenvoudige kleurcodering ondersteunt u optimaal in uw workflow.

Oscilloscoop

Oscilloscoop
Helder visualiseren van signaalvormen

De oscilloscoop biedt u een klassieke visualisatie van golfvormen. Visualiseer periodieke signalen of bekijk de effecten van een effectketen in real time. Met de oscilloscoop krijgt u actieve ondersteuning tijdens audiobewerking en het masteringproces.

SOUND FORGE Audio Studio 17
SOUND FORGE Audio Studio 17
SOUND FORGE Audio Studio 17 The home of audio editing
Upgrade: SOUND FORGE Audio Studio 17 The home of audio editing
Bespaar 66 %
19,99 i.p.v. 59,99 €
Prijzen incl. btw.,  Download zonder verzendkosten

Engelstalige programmaversie

 • NIEUW! Loudness Meter
 • NIEUW! VST-uitbreidingen
 • NIEUW! coreFX Utility
 • NIEUW! Geoptimaliseerde onboarding
 • modernEQ
 • modernReverb
 • wizardFX Suite met professionele effectplug-ins
 • Truncate Silence om de stilte te verkorten
 • Wizard voor het exporteren van Audible, iTunes of Amazon audioboeken
  volgens de ACX standaard
 • Opnieuw ontworpen visualisatiemeter
Geldig tot 28. juli 2024
14,99 i.p.v. 59,99 €

Hier kun je upgraden naar de nieuwste versie. Houd daarvoor je inloggegevens voor je account of het serienummer van je programma bij de hand.

Prijzen incl. btw.,  Download zonder verzendkosten

Engelstalige programmaversie

 • NIEUW! Loudness Meter
 • NIEUW! VST-uitbreidingen
 • NIEUW! coreFX Utility
 • NIEUW! Geoptimaliseerde onboarding
 • modernEQ
 • modernReverb
 • wizardFX Suite met professionele effectplug-ins
 • Truncate Silence om de stilte te verkorten
 • Wizard voor het exporteren van Audible, iTunes of Amazon audioboeken
  volgens de ACX standaard
 • Opnieuw ontworpen visualisatiemeter
Geldig tot 14. juli 2024
SOUND FORGE Audio Studio 365
SOUND FORGE Audio Studio 365
SOUND FORGE Audio Studio 365 SOUND FORGE Audio Studio in abonnement van 12 maanden
SOUND FORGE Audio Studio 365 SOUND FORGE Audio Studio in abonnement van 12 maanden
35,88 € / jaar

Abonnements- en beëindigingsvoorwaarden: Uw SOUND FORGE Audio Studio 365 staat, zodra uw betaling is binnengekomen en is geactiveerd, direct ter beschikking. Het tarief voor de minimumlooptijd kan worden ingesteld bij het afsluiten van het contract als eenmalige betaling. De minimumlooptijd begint met de datum van de bestelling. SOUND FORGE Audio Studio 365 wordt automatisch elke 12 maanden verlengd, totdat u het abonnement beëindigd. Mocht het verlengingstarief of de hierin opgenomen belastingen wijzigen, wordt u hierover tijdig van te voren geïnformeerd. Een beëindiging is tot 1 maand voor het einde van de looptijd mogelijk. Stuur ons hiertoe een e-mail onder vermelding van het klantennummer naar het volgende adres: infoservice@magix.net

Prijzen incl. btw.,  Download zonder verzendkosten

Engelstalige programmaversie

 • NIEUW! Loudness Meter
 • NIEUW! VST-uitbreidingen
 • NIEUW! coreFX Utility
 • NIEUW! Geoptimaliseerde onboarding
 • modernEQ
 • modernReverb
 • wizardFX Suite met professionele effectplug-ins
 • Truncate Silence om de stilte te verkorten
 • Wizard voor het exporteren van Audible, iTunes of Amazon audioboeken
  volgens de ACX standaard
 • Opnieuw ontworpen visualisatiemeter
2,99 € / maand

Abonnements- en beëindigingsvoorwaarden: Uw SOUND FORGE Audio Studio 365 staat, zodra uw betaling is binnengekomen en is geactiveerd, direct ter beschikking. Het tarief voor de duur van de minimumlooptijd dient maandelijks te worden betaald vanaf het afsluiten van het contract. De minimumlooptijd begint met de datum van de bestelling. SOUND FORGE Audio Studio 365 wordt automatisch elke 12 maanden verlengd, totdat u het abonnement beëindigd. Mocht het verlengingstarief of de hierin opgenomen belastingen wijzigen, wordt u hierover tijdig van te voren geïnformeerd. Een beëindiging is tot 1 maand voor het einde van de looptijd mogelijk. Stuur ons hiertoe een e-mail onder vermelding van het klantennummer naar het volgende adres: infoservice@magix.net

Prijzen incl. btw.,  Download zonder verzendkosten

Engelstalige programmaversie

 • NIEUW! Loudness Meter
 • NIEUW! VST-uitbreidingen
 • NIEUW! coreFX Utility
 • NIEUW! Geoptimaliseerde onboarding
 • modernEQ
 • modernReverb
 • wizardFX Suite met professionele effectplug-ins
 • Truncate Silence om de stilte te verkorten
 • Wizard voor het exporteren van Audible, iTunes of Amazon audioboeken
  volgens de ACX standaard
 • Opnieuw ontworpen visualisatiemeter
Editors' Choice
Innovation through reasearch
The standard for industry & broadcast
30-years-experience

FAQs

Wat is SOUND FORGE?
 

SOUND FORGE is een digitale audiobewerkingssuite van MAGIX gericht op zowel professionele als semi-professionele gebruikers. Het is al meer dan 20 jaar de standaardsoftware voor audiobewerking voor artiesten, producers en geluidsmasteringtechnici. De SOUND FORGE-familie omvat SOUND FORGE Audio Studio, Audio Cleaning Lab, evenals SOUND FORGE Pro en SOUND FORGE Pro Suite.

Wat is SOUND FORGE
Audio Studio?

SOUND FORGE Audio Studio is de allrounder in digitale audiobewerking. De perfecte software om je podcasts of audioboeken in eersteklas kwaliteit op te nemen, audiobestanden te knippen en te bewerken met professionele restauratie- en masteringtools, en ze te bewerken met een breed scala aan effecten.

Wat is SOUND FORGE Pro?
 

SOUND FORGE Pro is een audioprogramma voor professionele gebruikers. De uitgebreide reeks professionele functies maakt het tot de meest populaire software onder producers en geluidstechnici wereldwijd.

Wat is SOUND FORGE Pro Suite?
 

SOUND FORGE Pro Suite is een professioneel softwarepakket voor opname, bewerking, sounddesign en mastering. De suite bevat een brede waaier van uitstekende plug-ins, zoals de gloednieuwe Steinberg SpectraLayers Pro 10 en Melodyne essential, en zet een nieuwe standaard in de audiowereld.

Wat is SOUND FORGE
Cleaning Lab?

SOUND FORGE Cleaning Lab is het 'Zwitserse zakmes' voor het schoonmaken, digitaliseren en restaureren van audio-opnamen, en wordt gekenmerkt door moderne workflows, innovatieve effectpresets en krachtige cleaning- en masteringplug-ins van iZotope.

Zijn er gratis testversies van
SOUND FORGE beschikbaar?

Ja, er zijn gratis 30-dagentestversies van de SOUND FORGE-familieproducten beschikbaar. Ga gewoon naar free-download section en begin.

Is SOUND FORGE Audio Studio
een 32-bitsoftware?

Je hebt een 64-bitversie van een van de volgende besturingssystemen nodig: Windows 11 | Windows 10. Meer informatie over de systeemvereisten vind je onder technische specificaties.

Verder naar