SOUND FORGE Audio Studio 16
Het multitalent voor geluidsbewerking

 

 

SOUND FORGE Audio Studio 16
Opnemen, bewerken, restauratie en masteren

De nieuwe versie SOUND FORGE Audio Studio 16 overtuigt met zijn vele mogelijkheden: neem in hoge kwaliteit podcasts op, trim je audiomateriaal in de Event Tool en bewerk het met professionele effecten. Digitaliseer oude opnames en bewerk audiobestanden met restauratie- en master-tools voor een clean en professioneel geluid.

Recording
Klaar voor elke opname

Neem zang, instrumenten of podcasts met hoge resolutie op – met SOUND FORGE Audio Studio 16 krijg je in minder dan geen tijd professionele resultaten

Opnames in hoge resolutie

Opnames in hoge resolutie

Sluit een microfoon aan op je interface en leg je opnamen vast in maximaal 32 bit/384 kHz.

Podcasts en luisterboeken opnemen

Podcasts en luisterboeken opnemen

Neem gewoon je podcasts op. Of je signaal nu afkomstig is van de microfoon of de line-out van je mixer - dankzij de geïntegreerde mix- en bewerkingstools kun je podcasts van excellente kwaliteit produceren. Voor luisterboeken is een ACX Export Wizard ontwikkeld voor audible, Amazone- en iTunes-compatibele bestanden.

Live-golfvormweergave & Real Time Monitoring

Al tijdens de opname de opgenomen golfvorm rechtstreeks in het programmavenster weergegeven. En als je naar je opnames luistert met een Near-Zero Latency Device, biedt Real Time Monitoring (compatibel met ASIO) de laagst mogelijke latentie.

Opnemen op afstand

Plaats het smalle afstandsbedieningsvenster handig naast de tekst van je audioboeken en begin meteen met opnemen. Met het Remote Recording Window heb je alle belangrijke opnamemogelijkheden op één plek. Profiteer van een unieke bediening en een ongestoord leescomfort van je teksten.

Geluidsbewerking
Flexibel, dynamisch en krachtig

Knippen, verplaatsen en bewerken van audiobestanden met professionele effecten - inclusief 64-bits power op maximaal 6 kanalen.

Truncate Silence en ACX Export Wizard

Ideaal voor podcast- en luisterboekopnames: automatisch detecteren en verwijderen van stille passages. Met Truncate Silence kun je automatisch het geluidsniveau van je opname meten en grote sprekerpauzes in enkele seconden verwijderen. Audiobestanden exporteren die voldoen aan de standaarden voor streamingdiensten zoals Audible of iTunes.

De ACX Check helpt je om de bestanden optimaal voor te bereiden voor export, terwijl de ACX Export Wizard je renderings automatisch industrie-compatibel maakt.

Audio-events aanpassen met de Event Tool

In SOUND FORGE Audio Studio kun je WAV-bestanden flexibel en dynamisch bewerken op virtueel niveau. Pas de gemaakte montage in de nieuwe Event Tool op elk gewenst moment aan - zelfs lang nadat deze is gemaakt.

Gebruik de tool om audio-events zoals cuts en crossfades te bewerken om plopjes, klikjes en andere geluiden te verwijderen.

Direct bewerken in het contextmenu van Windows

In het nieuwe Windows contextmenu kun je nu direct taken uitvoeren vanuit het systeem. Voer basale taken zoals het converteren van audiobestanden uit met een klik met de rechter muisknop. Daarbij bespaar je het openen van het programma, het zoeken naar de functies en dus kostbare tijd.

Door de integratie in het Windows contextmenu maak je je workflow gemakkelijker en bereik je sneller de gewenste resultaten.

Instant Action

Krijg met Instant Action met een enkele klik toegang tot veelvoorkomende taken. Alle tools en functies worden weergegeven door gemakkelijk te herkennen symbolen. Zo hoef je nooit lang te zoeken naar een functie.

Surround 5.1 editing

Surround 5.1 editing

De nieuwe SOUND FORGE Audio Studio 16 biedt nog meer mogelijkheden voor de bewerking. Bewerk Surround 5.1-bestanden met tot zes kanalen

64-bit-support

64-bit-support

Dankzij de 64-bits ondersteuning gebruikt SOUND FORGE Audio Studio 16 de prestaties van je processor optimaal. Meer rekenkracht - voor grote projecten met tal van effecten.

wizardFX Suite
Professionele effectplug-ins

De passende effecten voor snelle mixen en elke klank: de wizardFX Suite biedt veelzijdige dynamische, kleur- en modulatie-effecten met een uniek bedieningsconcept. Selecteer direct de juiste preset en regel de kracht van het effect met slechts één regelaar. Eenvoudige bediening, indrukwekkend geluid - de mix-turbo voor meer creativiteit!

Dynamics

Terwijl aan de ene kant wilde ups en downs van dansbare klanken te horen zijn, maakt de andere kant een einde aan springende niveaus en strijkt met vaste hand dynamische golven glad.

wizardFX Dynamics zijn yin en yang, werken met natuurlijk impulsieve pieken en als equalizers van verschillende volumes, afhankelijk van het gewenste geluid.

wizardFX VolumeFormer

wizardFX VolumeFormer

Wanneer vlakken ritmisch omhoog en omlaag gaan, wanneer de bassen in de maat van de kickdrum worden gepulseerd - dan is de wizardFX VolumeFormer aan het werk, waardoor gating en sidechaining zonder gecompliceerde routing mogelijk is.

wizardFX Compressor

wizardFX Compressor

De dynamiek onder controle houden zonder de controle te verliezen is waar de wizardFX Compressor voor dient. Het past luide en rustige passages aan en zorgt voor meer punch voor ritme-instrumenten.

wizardFX Limiter

wizardFX Limiter

Om excessieve niveaufluctuaties te beperken, snijdt de wizardFX Limiter de pieken van een audiosignaal bijna onhoorbaar en verliesvrij af en helpt zo meer geluidssterkte te bereiken. Dit maakt het ideaal voor mastering-toepassingen op het laatst.

wizardFX Gate

wizardFX Gate

Tegen ruis en voor duidelijke signalen: de wizardFX Gate wordt gebruikt om ruis in bedwang te houden tijdens vocale opnames en om cross-talk te verminderen bij opnames met meerdere microfoons. Ook voor creatieve stotter-effecten!

Coloration

Meer karakter, meer kleur, meer druk - wizardFX heeft het allemaal. De Tape Machine voor analoge warmte of vette overdrive. De Bitcrusher voor authentieke lo-fi geluiden en de Tube Distortion voor lichte verzadiging of assertieve vervorming.

Tape Machine, Tube Distortion en de Compressor en Gate functie Auto Input Gain: hij waarschuwt wanneer de ingang te zwak of te sterk is en kan het niveau met één klik naar een optimaal niveau brengen.

wizardFX Tape Machine

wizardFX Tape Machine

Subtiele fluctuaties in de toonhoogte geven bandopnames hun nostalgische charme. Bovendien geeft de verzadiging van de tape meer boventonen en geeft ze dus de nodige drive.

wizardFX Bitcrusher

wizardFX Bitcrusher

Op zoek naar authentiek lo-fi geluid? Door de bandbreedte van het audiomateriaal te reduceren via lagere sample- en bitsnelheden (bv. 22 kHz en 8 bit) creëert de wizardFX Bitcrusher vervormingen van levendig tot agressief.

wizardFX Tube Distortion

wizardFX Tube Distortion

Het geluid van analoge buizenversterkers in de digitale wereld: buizen warmen niet alleen op, ze klinken ook zo. Dit wordt gewaarborgd door een harmonieus knippen. Zeer geschikt voor het verrijken van diverse instrumenten en zang.

Modulatie

De moed om te bewegen wordt beloond - gemoduleerde geluiden maken indruk en trekken de aandacht. Met vertraging, zelfvoldaan met koor en beknopt met fladderende effecten. Maar alles ingebed in ruimte en galm, afgerond voor de perfecte mix.

Sneller dan je denkt, maar nog steeds mooier dan je had gehoopt: De wizardFX modulatie-effecten.

wizardFX Modern Reverb

wizardFX Modern Reverb

Altijd in flow blijven en de belangrijkste Reverb-applicaties direct kunnen oproepen - dat kan met de wizardFX Modern Reverb, die elk geluid een levendige ruimte en sfeer geeft.

wizardFX Delay

wizardFX Delay

De meest ongecompliceerde Delay ter wereld heeft ruimte-tijd snufjes voor elke track. Dankzij de praktische presets staan er klassieke en creatieve echo's klaar als het tijd is om je mix weer te versnellen.

wizardFX Chorus

wizardFX Chorus

Voor meer diepte in het geluid zorgt de wizardFX Chorus - zonder presets. De geleverde texturen bieden breedte, breedte en inspiratie voor elk track.

wizardFX Flanger

wizardFX Flanger

Als het gemoduleerde vertraagde signaal aan de ingang wordt toegevoegd aan het origineel, ontstaan meanderende oscillaties. Geraffineerde melodieën tot spookachtige solo's en droge harmonie tot bewegende doeken.

Restauratie en mastering
Voor het zuivere professionele geluid

Met hoogwaardige restauratietools optimaliseer je het geluid van oude lp's. Creëer fraaie video-soundtracks en bereid optimale cd-masters voor, evenals mixes voor radio en streaming.

iZotope Ozone 10 Elements

Met iZotope Ozone 10 Elements bereid je je mixes voor op radio en streaming. Professioneel ontwikkelde presets voor verschillende genres bieden een kristalhelder, krachtig geluid. De Mastering-assistent stelt het optimale startpunt voor de signaalketen of processorinstellingen voor - voor de finishing touch zorg je dan zelf.

Geluidsrestauratie

Geluidsrestauratie

Reinig je audiobestanden met het audiorestauratie-tool. Het herkent en verwijdert automatisch klikken en statische ruis van airconditioners, elektrische apparaten of versterkers.

Opname en restauratie van lp's

Opname en restauratie van lp's

Digitaliseer en optimaliseer je favoriete lp's of cassettes met de tool voor het opnemen en herstellen van lp's. Verwijder ruis en verhoog het volume van de opnamen. Brand dan een cd of converteer de opnames naar populaire formaten zoals mp3, FLAC en Ogg Vorbis.

Perfect geluid voor video's

Perfect geluid voor video's

Voor hoge kwaliteit in beeld en geluid! Bewerk de meest populaire videoformaten met meer dan 20 geluidseffecten om je opnamen te herstellen en te bewerken.

De snelle weg naar een cd-master

De snelle weg naar een cd-master

Het commando "openen en toevoegen" maakt het makkelijker dan ooit nummers voor een cd-master bijeen te brengen. Kies een of meerdere bestanden uit en voeg deze - inclusief trackmarker - automatisch aan je cd toe.

Import-/exportformaten

Import-/exportformaten

In SOUND FORGE Audio Studio 16 importeert en exporteer je audiobestanden in alle populaire formaten (WAV, AIFF, MP3, MUS, AAC, FLAC, OGG, WMA, ASF, W64, CDA, RAW en VOX).

Visualisatie
Klankanalyse in SOUND FORGE Audio Studio

Analyseer je klanken met hoogwaardig gereedschap voor het visualiseren van geluid. Op basis van audiogegevens wordt muziek, gesproken woord of ander geluid grafisch en dynamisch weergegeven.

Opnieuw ontworpen visualisatiemeter

Opnieuw ontworpen visualisatiemeter
Digitale volumeweergave in een modern ontwerp

De klassieke Visualisatiemeter is nu verkrijgbaar met een nieuw plat design en aanpasbare skin-kleuren. Met een nieuw tekengedrag van de V2-Piekmeter houd je altijd het volume in de gaten.

Oscilloscoop

Oscilloscoop
Helder visualiseren van signaalvormen

De oscilloscoop zorgt voor attractieve mogelijkheden voor het visualiseren van golfvormen. Visualiseer de periodieke signalen, of bekijk de werking van de effect-keten in realtime. Met de oscilloscoop krijg je actieve ondersteuning bij de geluidsbewerking en bij het masteren.

Highlights

 • NIEUW! modernEQ
 • NIEUW! modernReverb
 • NIEUW! Geavanceerde bewerking voor effectplug-ins
 • NIEUW! Nieuwe resampling-engine
 • NIEUW! Geoptimaliseerd werken met meerdere kanalen
 • Opnemen op afstand
 • Instant Action & verbeteringen Windows contextmenu
 • wizardFX Suite met professionele effectplug-ins
 • Truncate Silence om de stilte te verkorten
 • Wizard voor het exporteren van Audible, iTunes of Amazon audioboeken volgens de ACX standaard
 • Opnieuw ontworpen visualisatiemeter
SOUND FORGE Audio Studio 16
SOUND FORGE Audio Studio 16 SOUND FORGE Audio Studio 16
SOUND FORGE Audio Studio 16
SOUND FORGE Audio Studio 16 The home of audio editing
Upgrade: SOUND FORGE Audio Studio 16 The home of audio editing
SOUND FORGE Audio Studio 16 The home of audio editing
Bespaar 33 %
39,99 i.p.v. 59,99 €
Prijzen incl. btw.,  Download zonder verzendkosten

Engelstalige programmaversie

 • NIEUW! modernEQ
 • NIEUW! modernReverb
 • NIEUW! Geavanceerde bewerking voor effectplug-ins
 • NIEUW! Nieuwe resampling-engine
 • NIEUW! Geoptimaliseerd werken met meerdere kanalen
 • Bewerken van audiobestanden van 5.1 Surround-bestanden met tot zes kanalen.
 • Digitaliseren, restaureren en audio converteren
 • Audio-opname met maximaal 32 bit/384 kHz & optimalisatie van videogeluid
 • Incl. wizardFX Suite & iZotope Ozone 10 Elements
Geldig tot 12. februari 2023
39,99 i.p.v. 119,98 €

Hier kunt voor een gereduceerde prijs naar de meest actuele versie upgraden. Hou daarvoor uw inloggegevens voor uw account of het serienummer van uw programma bij de hand.

Prijzen incl. btw.,  Download zonder verzendkosten

Engelstalige programmaversie

 • NIEUW! modernEQ
 • NIEUW! modernReverb
 • NIEUW! Geavanceerde bewerking voor effectplug-ins
 • NIEUW! Nieuwe resampling-engine
 • NIEUW! Geoptimaliseerd werken met meerdere kanalen
 • Bewerken van audiobestanden van 5.1 Surround-bestanden met tot zes kanalen.
 • Digitaliseren, restaureren en audio converteren
 • Audio-opname met maximaal 32 bit/384 kHz & optimalisatie van videogeluid
 • Incl. wizardFX Suite & iZotope Ozone 10 Elements
Geldig tot 12. februari 2023
 • Alleen nu gratis erbij:
 • ✔ NIEUW! Inclusief SOUND FORGE Audio Studio 17 (t.w.v.: 59,99 €)
SOUND FORGE Audio Studio 365
SOUND FORGE Audio Studio 365
SOUND FORGE Audio Studio 365
SOUND FORGE Audio Studio 365 SOUND FORGE Audio Studio in abonnement van 12 maanden
SOUND FORGE Audio Studio 365 SOUND FORGE Audio Studio in abonnement van 12 maanden
SOUND FORGE Audio Studio 365 SOUND FORGE Audio Studio in abonnement van 3 maanden
2,99 €/maand

Abonnements- en beëindigingsvoorwaarden: Uw SOUND FORGE Audio Studio 365 staat, zodra uw betaling is binnengekomen en is geactiveerd, direct ter beschikking. Het tarief voor de minimumlooptijd kan worden ingesteld bij het afsluiten van het contract als eenmalige betaling. De minimumlooptijd begint met de datum van de bestelling. SOUND FORGE Audio Studio 365 wordt automatisch elke 12 maanden verlengd, totdat u het abonnement beëindigd. Mocht het verlengingstarief of de hierin opgenomen belastingen wijzigen, wordt u hierover tijdig van te voren geïnformeerd. Een beëindiging is tot 1 maand voor het einde van de looptijd mogelijk. Stuur ons hiertoe een e-mail onder vermelding van het klantennummer naar het volgende adres: infoservice@magix.net

Prijzen incl. btw.,  Download zonder verzendkosten

Engelstalige programmaversie

 • NIEUW! modernEQ
 • NIEUW! modernReverb
 • NIEUW! Geavanceerde bewerking voor effectplug-ins
 • NIEUW! Nieuwe resampling-engine
 • NIEUW! Geoptimaliseerd werken met meerdere kanalen
 • Bewerken van audiobestanden van 5.1 Surround-bestanden met tot zes kanalen.
 • Digitaliseren, restaureren en audio converteren
 • Audio-opname met maximaal 32 bit/384 kHz & optimalisatie van videogeluid
 • Incl. wizardFX Suite & iZotope Ozone 9 Elements
2,99 €/maand

Abonnements- en beëindigingsvoorwaarden: Uw SOUND FORGE Audio Studio 365 staat, zodra uw betaling is binnengekomen en is geactiveerd, direct ter beschikking. Het tarief voor de duur van de minimumlooptijd dient maandelijks te worden betaald vanaf het afsluiten van het contract. De minimumlooptijd begint met de datum van de bestelling. SOUND FORGE Audio Studio 365 wordt automatisch elke 12 maanden verlengd, totdat u het abonnement beëindigd. Mocht het verlengingstarief of de hierin opgenomen belastingen wijzigen, wordt u hierover tijdig van te voren geïnformeerd. Een beëindiging is tot 1 maand voor het einde van de looptijd mogelijk. Stuur ons hiertoe een e-mail onder vermelding van het klantennummer naar het volgende adres: infoservice@magix.net

Prijzen incl. btw.,  Download zonder verzendkosten

Engelstalige programmaversie

 • NIEUW! modernEQ
 • NIEUW! modernReverb
 • NIEUW! Geavanceerde bewerking voor effectplug-ins
 • NIEUW! Nieuwe resampling-engine
 • NIEUW! Geoptimaliseerd werken met meerdere kanalen
 • Bewerken van audiobestanden van 5.1 Surround-bestanden met tot zes kanalen.
 • Digitaliseren, restaureren en audio converteren
 • Audio-opname met maximaal 32 bit/384 kHz & optimalisatie van videogeluid
 • Incl. wizardFX Suite & iZotope Ozone 9 Elements
4,99 €/maand

Abonnements- en beëindigingsvoorwaarden: Uw SOUND FORGE Audio Studio 365 staat, zodra uw betaling is binnengekomen en is geactiveerd, direct ter beschikking. Het tarief voor de minimumlooptijd kan worden ingesteld bij het afsluiten van het contract als eenmalige betaling. De minimumlooptijd begint met de datum van de bestelling. SOUND FORGE Audio Studio 365 wordt automatisch elke 3 maanden verlengd, totdat u het abonnement beëindigd. Mocht het verlengingstarief of de hierin opgenomen belastingen wijzigen, wordt u hierover tijdig van te voren geïnformeerd. Een beëindiging is tot 1 maand voor het einde van de looptijd mogelijk. Stuur ons hiertoe een e-mail onder vermelding van het klantennummer naar het volgende adres: infoservice@magix.net

Prijzen incl. btw.,  Download zonder verzendkosten

Engelstalige programmaversie

 • NIEUW! modernEQ
 • NIEUW! modernReverb
 • NIEUW! Geavanceerde bewerking voor effectplug-ins
 • NIEUW! Nieuwe resampling-engine
 • NIEUW! Geoptimaliseerd werken met meerdere kanalen
 • Bewerken van audiobestanden van 5.1 Surround-bestanden met tot zes kanalen.
 • Digitaliseren, restaureren en audio converteren
 • Audio-opname met maximaal 32 bit/384 kHz & optimalisatie van videogeluid
 • Incl. wizardFX Suite & iZotope Ozone 9 Elements

FAQs

Wat is SOUND FORGE?
 

SOUND FORGE is een digitale audiobewerkingssuite van MAGIX gericht op zowel professionele als semi-professionele gebruikers. Het is al meer dan 20 jaar de standaardsoftware voor audiobewerking voor artiesten, producers en geluidsmasteringtechnici. De SOUND FORGE-familie omvat SOUND FORGE Audio Studio, Audio Cleaning Lab, evenals SOUND FORGE Pro en SOUND FORGE Pro Suite.

Wat is SOUND FORGE
Audio Studio?

SOUND FORGE Audio Studio is de allrounder in digitale audiobewerking. De perfecte software om je podcasts of audioboeken in eersteklas kwaliteit op te nemen, audiobestanden te knippen en te bewerken met professionele restauratie- en masteringtools, en ze te bewerken met een breed scala aan effecten.

Wat is SOUND FORGE Pro?
 

SOUND FORGE Pro is een audioprogramma voor professionele gebruikers. De uitgebreide reeks professionele functies maakt het tot de meest populaire software onder producers en geluidstechnici wereldwijd.

Wat is SOUND FORGE Pro Suite?
 

SOUND FORGE Pro Suite is een professioneel softwarepakket voor opname, bewerking, sounddesign en mastering. De suite bevat een brede waaier van uitstekende plug-ins, zoals de gloednieuwe Steinberg SpectraLayers Pro 8 en Melodyne essential, en zet een nieuwe standaard in de audiowereld.

Wat is SOUND FORGE
Cleaning Lab?

SOUND FORGE Cleaning Lab is het 'Zwitserse zakmes' voor het schoonmaken, digitaliseren en restaureren van audio-opnamen, en wordt gekenmerkt door moderne workflows, innovatieve effectpresets en krachtige cleaning- en masteringplug-ins van iZotope.

Zijn er gratis testversies van
SOUND FORGE beschikbaar?

Ja, er zijn gratis 30-dagentestversies van de SOUND FORGE-familieproducten beschikbaar. Ga gewoon naar free-download section en begin.

Is SOUND FORGE Audio Studio
een 32-bitsoftware?

Je hebt een 32- of 64-bitversie van een van de volgende besturingssystemen nodig: Windows 11 | Windows 10. Meer informatie over de systeemvereisten vind je onder technische specificaties.

Verder naar